Leírás és Paraméterek
Az alakor ősbúzaliszt, friss tyúktojás és ivóvíz hármasa adja ennek a tésztának a különlegességét. Az alakor kiemelkedő fehérje-, ásványianyag- és rosttartalommal bír, gluténszerkezete pedig könnyebben emészthető lehet a modern búzákhoz képest. A tojás gazdagítja a tészta színét, ízét és rugalmasságát, így főzés közben sem esik szét, mégis kellemesen puha marad.
Felhasználás
A kiskocka tészta klasszikusan levesekbe való – különösen húslevesekhez, zöldséglevesekhez vagy krémlevesekhez ideális. Főzési ideje 4–6 perc, így gyorsan tálalható, és gyerekek, idősek, tésztarajongók egyaránt örömmel kanalazzák.
Válaszd az alakor 4 tojásos kiskockát, ha egy tápláló, karakteres és hagyományt őrző tésztát keresel a mindennapokhoz – amitől a legegyszerűbb leves is ünneppé válik.
Energia | 1559 KJ / 367 Kcl |
Zsír: | 3,3 g |
-amelyből telített szírsav: | 0,8 g |
Szénhidrát: | 69,9 g |
-amelyből cukor: | 1 g |
Rost: | 2,3 g |
Fehérje: | 13,6 g |
Só: | 0,1 g |