Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Peru koffeinmentes 100% Arabica szemes kávé - Coffee Liceum Eger (250 g)

3.700 Ft
Menny.:db
Cikkszám: KVD067
Elérhetőség: Nincs raktáron
Peru koffeinmentes 100% Arabica szemes kávé - Coffee Liceum Eger (250 g)

Koffeinmentesítés szempontjából háromfajta módszer létezik. A vegyszeres gőzölés, a folyékony széndioxidos eljárás és a Swiss Water koffeinmentesítés. Az első kettőnél vegyszert kell felhasználni, hogy eltávolíthassák a koffeint. A Swiss Water megoldáshoz sok vízre és időre van szükség, viszont ez a legtisztábbnak tekinthető eljárás.
A Swiss Water koffeinmentesítő módszer egy egyszerű, de annál leleményesebb eljáráson alapul. Első hallásra nagyon bonyolultnak hangzik, de valójában egyegyszerű. Az első adag zöld kávét forró vízben áztatják. Mivel a koffein vízben oldódik, megfelelően hosszú áztatás után a koffein jelentős része kiázik. A koffein mellett sajnos a kávé ízösszetevői is kiáznak a magokból. És itt jön képbe a már említett leleményes eljárás. A koffein molekula méretét tekintve a legnagyobb méretű a kávéban található többi összetevő molekulái közül (savak, olajok, cukor). Ez lehetővé teszi, hogy az oldatból egy nagy precíziós szűrőrendszeren keresztül a koffein molekulákat kiszűrjék. Eredménykén egy oldatot kapunk, ami telített az eredeti kávé összetevőivel, kivéve a koffeint. A következő adag nyerskávét már ebben az oldatban áztatják. Mivel az oldat telített a többi összetevővel, így csak a koffein tud kiázni a kávéból. El is készült a koffeinmentes kávé. Az oldatból megint leszűrik a koffeint majd újra felhasználják a következő adag koffeinmentesítéséhez.

A Coffee Liceum Eger egyetlen kávépörkölője. Csohány Imre pörkölőmester igen nagy tapasztalattal, szakértelemmel rendelkezik, hiszen 2008 óta foglalkozik kávé pörköléssel. Kávéi kimagasló minőségűek, a fogyasztói ízléseknek megfelelőek. 

Egészséges összetevők
Finom
Kávésdoboz által tesztelve

Leírás és Paraméterek