Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Finca Bányai 100% Arabica szemes kávé (250 g)

4.599 Ft
Menny.:db
Egységár: 18.396,00 Ft/kg
Cikkszám: KVD159
Elérhetőség: Nincs raktáron
Finca Bányai 100% Arabica szemes kávé (250 g)

Kiszerelés: 250g

Fajta: Caturra - Catuaie

Termék kategória: Szemes kávé

Származási hely: Costa Rica

Feldolgozási eljárás: Mermelade Ferment

Pörkölési mód: Világos pörkölés

Egészséges összetevők
Finom
Kávésdoboz által tesztelve

Leírás és Paraméterek

A Finca Bányaira akár mondhatnánk, hogy a farm kávéja. Talán ezen a tételen keresztül tudjuk megmutatni, hogy mit tud az a természet, ami körbevesz bennünket. Az ültetvény különböző részeiről betakarított Caturra és Catuai variánsok alkotják, amit a mi filozófiánkhoz illeszkedő pörkölési profillal készítünk el. Az eredmény egy enyhén rebarbarás, édes testes kávé, kevés tejcsokoládés, tejkaramellás lezárással. Markáns test, tiszta gyümölcsösség és utóíz jellemzi, emiatt kifejezetten kedvelt tételünk.

A Bányai farm

A Costa Rica szívében találhato Volcán Poás-tól légvonalban 15 km-re, a Volcán Congo-tól 25 km-re-dél-nyugatra található finca a Lourdesi völgy déli oldalán helyezkedik el. A három ívben fekvő terület így öt dűlőre tagolt, melyek mindegyikét másként éri a nap, ami a kora reggeli óráktól besüt a völgybe. Az uralkodó szélirány kelet – nyugat irányú és a folyamatosan mozgó friss levegő gyakorlatilag megakadályozza, hogy a párás levegő megszoruljon, így a kávét fenyegető egyes betegségek nem veszélyeztetik a jó termést.

Az elvégzett talajvizsgálatok alapján mindegyik dűlő tápanyagban gazdag, mely jelentősen hozzájárul a Bányai kávék magas minőségéhez. Gyomirtást kizárólag kézi erővel, machetevel végzünk, kemikáliás gyomirtás nem történhet a fincan. A völgy ezen részén kelet és nyugati irányban sincs közvetlen farm a szomszédban, így a más területeken alkalmazott vegyszeres növényvédelem szórvány szennyezése sem veszélyezteti kávénkat. A tengerszint feletti 1410-1450 méteren elhúzódó területet keresztülszeli a tisztavizű „Isten áldása” forrás, mely a feldolgozás során és a frissen telepített cserjék gondozásánál óriási segítségünkre van. A termelők körében nagyon ritka a saját tulajdonú mill, azonban a Bányai finca ezen kevesek közé tartozik, így mi magunk dolgozzuk fel termésünket. Ez azért is fontos számunkra és nyilván vevőink számára is, mert így a folyamatot az első pillanattól az utolsóig magunk felügyeljük, kizárva minden gondatlanságot.

(Forrás: banyaicoffee.com)