Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bányai Csokis Kuglóf 250g

4.599 Ft
Menny.:db
Egységár: 18.396,00 Ft/kg
Cikkszám: KVD164
Elérhetőség: Nincs raktáron
Bányai Csokis Kuglóf 250g

Kiszerelés: 250g

Fajta: Single estate arabica blend

Termék kategória: Szemes kávé

Származási hely: Costa Rica

Feldolgozási eljárás: Honey

Pörkölési mód: Sötét pörkölés

Egészséges összetevők
Finom
Kávésdoboz által tesztelve

Leírás és Paraméterek

A Csokis Kuglóf egy Caturra és Catuai variáns ravasz keveréke, a Costa Rica-ra leginkább jellemző, tradicionális Honey feldogozással készült, mely rendkívül munkaigényes, ám szép testet és édességet biztosít a kávénak. Az alapanyag és babok pörkölési foka miatt a frissen sült étcsokis kuglóf íze köszön vissza, az elveszett gyermekkor legszebb emlékeivel. Viszonylag nagy test, étcsokoládés olajos magvak, alacsony sav, krémes textúra jellemzi. Mi Boszporusz hídjának is szoktuk nevezni, hisz stílusában összeköti a tradicionális és az újhullámos kávéföldrészeket. 

A Bányai farm

A Costa Rica szívében találhato Volcán Poás-tól légvonalban 15 km-re, a Volcán Congo-tól 25 km-re-dél-nyugatra található finca a Lourdesi völgy déli oldalán helyezkedik el. A három ívben fekvő terület így öt dűlőre tagolt, melyek mindegyikét másként éri a nap, ami a kora reggeli óráktól besüt a völgybe. Az uralkodó szélirány kelet – nyugat irányú és a folyamatosan mozgó friss levegő gyakorlatilag megakadályozza, hogy a párás levegő megszoruljon, így a kávét fenyegető egyes betegségek nem veszélyeztetik a jó termést.

Az elvégzett talajvizsgálatok alapján mindegyik dűlő tápanyagban gazdag, mely jelentősen hozzájárul a Bányai kávék magas minőségéhez. Gyomirtást kizárólag kézi erővel, machetevel végzünk, kemikáliás gyomirtás nem történhet a fincan. A völgy ezen részén kelet és nyugati irányban sincs közvetlen farm a szomszédban, így a más területeken alkalmazott vegyszeres növényvédelem szórvány szennyezése sem veszélyezteti kávénkat. A tengerszint feletti 1410-1450 méteren elhúzódó területet keresztülszeli a tisztavizű „Isten áldása” forrás, mely a feldolgozás során és a frissen telepített cserjék gondozásánál óriási segítségünkre van. A termelők körében nagyon ritka a saját tulajdonú mill, azonban a Bányai finca ezen kevesek közé tartozik, így mi magunk dolgozzuk fel termésünket. Ez azért is fontos számunkra és nyilván vevőink számára is, mert így a folyamatot az első pillanattól az utolsóig magunk felügyeljük, kizárva minden gondatlanságot.

(Forrás: banyaicoffee.com)