Gál Tibor - Síkhegy Bikavér Grand Superior 2017
8.600 Ft
Menny.:db

Gál Tibor - Síkhegy Bikavér Grand Superior 2017

Gál Tibor - Síkhegy Bikavér Grand Superior 2017

A Síkhegyről: “Jó pár évvel ezelőtt egy nyári délután kimentem a szőlőbe futni a kutyámmal. Már inkább kora este volt mint délután, a kocsit az Almagyaron tettem le és onnan felfutottam egészen a Síkhegyig. Ott megálltam és ekkor megcsapott az erdőből érkező lágy nyári szellő, fantasztikus harapni való nyári illat, és a koncertet adó madársereg. Talán lényegtelen történet, de bennem élesen él. Szabad voltam és élveztem ennek a területnek az összes szépségét.”

A Síkhegy Grand Bika a Pajados párja, kicsit talán mint a kávé, ha a Pajados világos pörkölésű akkor a Síkhegy mindenképp sötét. Szilva, áfonya, meggy, szegfűszeg, rózsabors, és kávé. Spontán erjedés fakádban, 14 hónap 500 literes tölgyfahordóban 20 % újhordó.

Nagyon elegáns, kifinomult bor, progresszív gondolat. Igazán nagy bor. Mindenből épp elég, de mégis minden elképesztő hangsúllyal. Hömpölyög, elkap, elenged, felszáll, újra magával ragad. Tűhegyen álló fejre állított piramis.

Cikkszám: KVD263
Elérhetőség: Nincs raktáron
8.600 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

FAJTA

Kékfrankos, Kadarka, Cabernet franc, Syrah, Pinot noir

BORVIDÉK

Eger

DŰLŐ

Síkhegy

SZÜRET IDEJE

Október 1-20.

TECHNOLÓGIA

A szőlőt kisméretű műanyag ládába szedtük, amit kíméletes feldolgozás követett. A macerálás, héjon tartás ideje hosszú 20-30 nap. Préselés után a borokat 18 hónapig 500 literes hordókban érleltük.

GASZTRONÓMIAI AJÁNLAT

Bárány gerinc mazsolás padlizsán salátával.

AJÁNLOTT FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET

16-18 °C, fogyasztás előtt legalább fél órát levegőztessük.

ANALITIKAI ADATOK

Alkohol: 13,84%, T. sav: 5,5 g/l, Cukor: 1,9g/l, Szabad SO2: 18 mg, Összes SO2: 82 mg/l, Cuk.m. Extr.: 27,7 g/l, Illósav.t.: 0,6 g/l