Leírás és Paraméterek
FAJTA |
Kékfrankos, Kadarka, Cabernet franc, Syrah, Pinot noir |
BORVIDÉK |
Eger |
DŰLŐ |
Síkhegy |
SZÜRET IDEJE |
Október 1-20. |
TECHNOLÓGIA |
A szőlőt kisméretű műanyag ládába szedtük, amit kíméletes feldolgozás követett. A macerálás, héjon tartás ideje hosszú 20-30 nap. Préselés után a borokat 18 hónapig 500 literes hordókban érleltük. |
GASZTRONÓMIAI AJÁNLAT |
Bárány gerinc mazsolás padlizsán salátával. |
AJÁNLOTT FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET |
16-18 °C, fogyasztás előtt legalább fél órát levegőztessük. |
ANALITIKAI ADATOK |
Alkohol: 13,84%, T. sav: 5,5 g/l, Cukor: 1,9g/l, Szabad SO2: 18 mg, Összes SO2: 82 mg/l, Cuk.m. Extr.: 27,7 g/l, Illósav.t.: 0,6 g/l |